ZZS deputāti atbalsta Madonas slimnīcas saglabāšanu

Madonas novada pašvaldība ir saņēmusi vēstuli no Saeimas "Zaļo un zemnieku savienības" (ZZS) frakcijas deputātiem par frakcijas atbalstu Madonas slimnīcai.

"Ziņa ir patiesi iepriecinājusi visa novada un arī kaimiņu iedzīvotājus. Pateicoties Madonas slimnīcas un novada vadības asajai reakcijai, darbībai valsts varas augstākajos gaiteņos, madonieši ir sadzirdēti. Neatsverams nopelns arī sabiedrības aktivitātēm - novada iedzīvotāji aktīvi pauduši savu noraidošo attieksmi pret iespējamu Madonas slimnīcas reorganizāciju, kas būtībā nozīmētu slimnīcas slēgšanu," norāda Madonas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Dzintra Stradiņa.

ZZS vēstulē pašvaldībai norāda, ka pēdējos divus mēnešus sabiedrībā daudz tiek diskutēts, tiek izteikti dažādi viedokļi un paustas emocijas par Veselības ministrijas ieceri ar 2011. gada 1. jūliju reorganizēt lokālās daudzprofilu neatliekamās palīdzības slimnīcas par dienas stacionāriem vai aprūpes slimnīcām. Latvijas iedzīvotāji, īpaši lauku reģionos, ir satraukti par to, ka neatliekamās medicīniskās palīdzības saņemšana kļūs mazāk pieejama, tā tiks attālināta no lauku cilvēku dzīves vietām, kas sarežģīs nokļūšanu gan uz slimnīcu, gan atpakaļ no tās.

"Par šo jautājumu Saeimā tika organizēta speciāla Sociālo un darba lietu un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju sēde, uz kuru tika aicināti pašvaldību un slimnīcu vadītāji. Pēc ZZS Saeimas deputātu iniciatīvas Veselības ministrijā tika izveidota darba grupa, kuras uzdevums ir veikt visu lokālo slimnīcu izvērtēšanu, katrai slimnīcai nosakot minimālās prasības un iespējamos pieļaujamos profilus turpmākai medicīnisko pakalpojumu sniegšanai, un marta pēdējā nedēļā savus secinājumus vēlreiz prezentēt Saeimā," teikts Saeimas ZZS frakcijas deputātu parakstītajā vēstulē

Tāpat norādīts, ka ZZS 10. Saeimas deputāti visu šo laiku ir vērīgi uzklausījuši dažādos viedokļus, analizējuši notiekošo, diskutējuši ar ministrijas pārstāvjiem, lokālo slimnīcu un pašvaldību vadītājiem. Izvērtējot visus apstākļus un argumentus, kā arī, lai kliedētu bažas un dažādus pārpratumus, mēs paužam viennozīmīgu atbalstu SIA „Madonas slimnīca” kolektīva un novada pašvaldības viedoklim, kā arī turpmāk Madonas slimnīcai ir jāfunkcionē kā lokālai slimnīcai, kas nodrošina iedzīvotājiem neatliekamo stacionāro medicīnisko palīdzību un ārstēšanu iespējami tuvu dzīves vietai.

Latvijā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Svarīgākais