No +12 līdz +20 grādiem! Kurās peldvietās ir vissiltākais ūdens?

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Sestdien plkst.9 ūdens temperatūra Kauguros un Majoros bija +12 grādi, Bulduros - par grādu augstāka, liecina Jūrmalas pašvaldības sniegtā informācija.

Saskaņā ar Rīgas domes ziņoto ūdens temperatūra Vakarbuļļos, Daugavgrīvā un Vecāķos ir +13..+14 grādi, Daugavas peldvietās tā svārstās no +14 grādiem Rumbulā līdz +17 grādiem Lucavsalā, savukārt Ķīšezerā un Bābelītī ūdens temperatūra ir attiecīgi +19 un +20 grādi.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem ūdens temperatūra Ķīšezerā ir +16 grādi, citos lielākajos ezeros +15..+17 grādi.

Ūdens temperatūra Ventā, Lielupē un Daugavā +17..+20 grādi, Aiviekstē +19 grādi, Gaujā +15..+17 grādi, Salacā +16..+18 grādi.

Jūrā pie Latvijas ūdens temperatūra saskaņā ar LVĢMC datiem ir vidēji +13..+16 grādi.

Upēs turpinās mazūdens periods un attīstās veģetācija, ūdens līmenis lēnām pazeminās.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais