Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā reģistrēto apdraudēto unikālo IP adrešu skaits pieaudzis 2,9 reizes

© unsplash.com

Latvijā šogad maijā reģistrētas 228 004 kādam kibertelpas apdraudējumam pakļautas unikālas IP adreses, kas ir 2,9 reizes vairāk nekā 2022.gada maijā, liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publicētā kibertelpas reģistrēto incidentu statistika.

Tostarp unikālajām IP adresēm visbiežāk šogad maijā reģistrētas konfigurācijas nepilnības - 52 091 gadījums, bet kā ļaundabīgie kodi reģistrēti 2948 gadījumi.

Vienlaikus 368 incidenti reģistrēti kā pakalpojuma pieejamības traucējumi, 257 incidenti reģistrēti kā informācijas vākšana, 237 incidenti bija ielaušanās mēģinājumi, 218 gadījumi reģistrēti kā krāpšana, 27 gadījumi reģistrēti kā kaitīgs saturs, informācijas drošības traucējumi reģistrēti trijos gadījumos, savukārt divos gadījumos bijušas kompromitētas iekārtas.

2022.gada maijā tika reģistrētas 78 669 apdraudētas unikālās IP adreses.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.