Strupišs ievēlēts Eiropas Tieslietu padomju asociācijas valdē

© f64.lv, Kaspars Krafts

Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs 7.jūnijā kā Latvijas Tieslietu padomes pārstāvis ievēlēts Eiropas Tieslietu padomju asociācijas (ENCJ) valdē, informē Tieslietu padome.

Latvijas Tieslietu padome ir ENCJ dalībniece kopš 2011.gada, un tā ir pirmā reize, kad Latvijas pārstāvis ir ievēlēts ENCJ valdē.

Strupišam ENCJ valdes locekļa pienākumi būs jāpilda līdz 2025.gadā notiekošai ENCJ Ģenerālajai asamblejai.

ENCJ Ģenerālās asamblejas laikā ENCJ valdē tika ievēlēta pārstāve arī no Francijas. Valdē bija jāiēvēl jauni divi valdes locekļi, jo esošiem diviem valdes locekļiem beidzās pilnvaru termiņš.

No 7. līdz 9.jūnijam norisinās ENCJ Ģenerālā asambleja, kurā šogad tiek diskutēts par tiesu piemērotību nākotnei. Tāpat Ģenerālajā asamblejā tiek plānots pasniegt balvu kādai no dalībvalstīm par pozitīvām pārmaiņām tieslietu sistēmā.

ENCJ ir bezpeļņas organizācija, kas apvieno Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu tiesu sistēmu pārstāvošas un no likumdevēja, izpildvaras neatkarīgas institūcijas. ENCJ izveides mērķis - sekmēt ES dalībvalstu Tieslietu padomju sadarbību, savstarpējo pieredzes apmaiņu un kopējas informācijas analīzi.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.