Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Būvkompānija "Merks" grib atdāvināt Rīgas domei nekoptus īpašumus

© Kaspars Krafts/f64

Rīgas domes īpašuma komiteja otrdien atlika jautājuma izskatīšanu par dāvinājuma pieņemšanu no būvkompānijas SIA "Merks", aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Deputāti iebilda pret piecu zemes gabalu pie Gaiļezera dāvinājumu, jo šīs teritorijas to īpašnieks "Merks" nav ilgstoši kopis un tagad nolēmis no tām atbrīvoties, uzdāvinot tās pašvaldībai.

Deputāti vienojās veikt šo nekustamo īpašumu padziļinātu analīzi un tikai tad lemt par dāvinājuma pieņemšanu vai noraidīšanu.

Kā vēstīts, "Merks" nolēma ziedot Rīgas pašvaldībai piecus zemes gabalus pie Gaiļezera, liecina Rīgas domes īpašuma komitejas deputātiem iesniegtā informācija.

Kompānija plāno dāvināt 6784 kvadrātmetrus lielu, 1107 kvadrātmetrus, 5784 kvadrātmetrus, 10 220 kvadrātmetrus, un 1924 kvadrātmetrus lielus zemes gabalus.

Divi no piedāvātajiem zemesgabaliem visā platībā atrodas transporta infrastruktūras teritorijā, ielu sarkanajās līnijās. Līdz ar to Satiksmes departaments atbalsta minēto zemesgabalu iegūšanu pašvaldības īpašumā.

Savukārt trīs zemes gabali atrodas Gaiļezera piekrastē un robežojas ar ūdenstilpi, nodrošinot ezeram piekļuvi. Šeit iespējams īstenot iedzīvotāju rekreācijas zonu nodrošināšanu. Mājokļu un vides departamenta ieskatā minētie zemesgabali varētu tikt izmantoti.