Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Saskaitīts cik dzērājšoferu mašīnas devušās uz Ukrainu

© Kaspars Krafts/f64

Līdz šim Latvija Ukrainai bez atlīdzības nodevusi 66 dzērājšoferiem konfiscētas automašīnas, liecina Nodrošinājuma valsts aģentūras informācija.

Atbilstoši Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumam Latvijas valstij piekritīgos transportlīdzekļus var nodot bez atlīdzības Ukrainas valdības īpašumā, lai palīdzētu novērst ar karadarbību Ukrainā saistītās ārkārtējās situācijas sekas un atbalstītu Ukrainas sabiedrību. Šis ir viens no veidiem, kā Latvija palīdz Ukrainai cīņā ar Krievijas agresiju.

Jau ziņots, ka pērn novembrī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles.

Tāpat kriminālatbildība paredzēta par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Turklāt tiek konfiscēts transportlīdzeklis, ja īpašnieks to vadījis stiprā reibumā vai atteicies no apreibinošo vielu klātbūtnes organismā pārbaudes. Gadījumos, ja reibumā vadītais transportlīdzeklis pieder citai personai, tad no vainīgās personas piedzen pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību.