Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Jūrmalas pludmalēs piedāvā bezmaksas veselību uzlabojošas nodarbības

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Vasaras sezonā Jūrmalas pludmalēs bez maksas notiks daudzveidīgas aktivitātes veselības uzlabošanai, aģentūru LETA informēja Jūrmalas domes pārstāve Inese Krieviņa.

Lai veicinātu veselīgu dzīvesveidu, Jūrmalas pašvaldība jau vairākus gadus nodrošina daudzveidīgas aktivitātes sertificētu treneru un pasniedzēju vadībā. Jūrmalas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem bez maksas pieejamas nūjošanas, ielu vingrošanas, ciguna un jogas nodarbības un citas fiziskas aktivitātes. Nodarbības pieejamas ikvienam, neatkarīgi no vecuma un fiziskās sagatavotības līmeņa, uzsvēra pašvaldībā.

Jogas nodarbības šovasar notiks trešdienās plkst.18.30 Dubultu pludmalē - Baznīcas ielas galā, pa labi; piektdienās plkst.8.30 atpūtas vietā Lielupes krastā, Ezeru ielas galā; un sestdienās plkst.8.30 Kauguru pludmalē, Kapteiņa Zolta ielā 123, pie glābšanas stacijas. Jogas nodarbības vada Arnis Siliņš, Dace Matisone un Sanita Siliņa.

Jūrmalas pludmalē divas reizes nedēļā notiks arī jūrmalnieku un pilsētas viesu iecienītās ciguna nodarbības - otrdienās plkst.18.30 Mellužu pludmalē, Peldu ielas galā, un sestdienās plkst.10 Kauguru pludmalē, Kapteiņa Zolta ielas galā, pie glābšanas stacijas. Nodarbības vadītāji ir sertificēti ciguna instruktori Igors Kudrjavcevs, Ilze Kalniņa-Strupčenko un Nataļja Krivčenkova.

Sestdienās un svētdienās notiks nūjošanas nodarbības, kas ilgst pusotru stundu. Mellužu pludmalē, Rožu ielas galā, pie izejas uz pludmali nūjotāji aicināti pulcēties sestdienās plkst.9; Kauguru pludmalē, Kapteiņa Zolta ielā 123, pie glābšanas stacijas nūjošanas nodarbības sestdienās sākas plkst.11, savukārt svētdienās - plkst.9. Dubultu pludmalē, Baznīcas ielas galā, nūjotāji uz aktivitāti aicināti svētdienās plkst.11. Nūjošanas nodarbību treneri ir Māris Romanovskis un Aija Romanovska.

Ielu vingrošanas nodarbības ir apvienotas ar vispārējās fiziskās sagatavotības treniņiem, līdz ar to tās ir piemērotas ikvienam. Nodarbības notiks Kauguru pludmalē pie glābšanas stacijas, pretī Kapteiņa Zolta ielai, otrdienās un ceturtdienās no plkst.18 un Majoru pludmalē, Kaiju ielas galā - otrdienās un ceturtdienās no plkst.20.10. Nodarbības vada treneris Nauris Burtnieks.

Bezmaksas nodarbības iedzīvotājiem notiek Eiropas Sociālā fonda un Jūrmalas pašvaldības līdzfinansētā projektā "Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Jūrmalā".