Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Uzzini, kur no šodienas bez maksas var nodot elektroniku un tekstilu; mobilie punkti ieradīsies mikrorajonos

© Megija Anna Metsaot/f64

No šodienas tiek sākta akcija "Tīrmājas dienas", kuras laikā SIA "CleanR" bez maksas nodrošinās elektrotehnikas un tekstila savākšanu Rīgā un Jūrmalā, aģentūru LETA informēja kompānijā.

"Tīrmājas dienu" laikā uz pilsētu apkaimēm noteiktā laikā dosies atkritumu savākšanas mobilais punkts.

Šodien mobilais punkts dosies uz Daugavgrīvu, kur plkst.10 piestās Parādes ielā 4A, plkst.11 - Lēpju ielā 8, plkst.12 - Lēpju ielā 15 k-1, plkst.13 - Valentīna Pikuļa alejā 11, plkst.14 - Parādes ielā 9A, plkst.15 - Parādes ielā 7, plkst.16 - Parādes ielā 20A, plkst.17 - Parādes ielā 12A.

Tīrmājas dienas notiks visos Rīgas mikrorajonos, kas ir "CleanR" darbības zonā. Tostarp atkritumu pieņemšanas mobilais punkts 11.jūnijā viesosies Imantā, bet 18.jūnijā - Pļavniekos. Māju skaita dēļ akcija vienā mikrorajonā tiks rīkota vairākas reizes.

Par mobilā atkritumu pieņemšanas punkta atrašanās vietām un laikiem iespējams uzzināt "CleanR" klientu portālā "Manai.videi.lv" un sociālajos tīklos.

"Tīrmājas dienu" mobilais punkts pieņems jebkāda veida un izmēra neizjauktu elektrotehniku, sākot no elektriskās zobu birstes, matu fēna, printera vai kādas citas maza izmēra elektrotehnikas vienības un beidzot ar ledusskapi, boileri un veļasmašīnas. Mazās vienības ir jāievieto kastē vai caurspīdīgā maisiņā, lai tās viegli saskatīt.

Tāpat "CleanR" aicina nodot tekstilu, lai tam dotu otru dzīvi. Tiks pieņemts dažāda veida mājas tekstils, piemēram, aizkari, gultasveļa, dvieļi, galdauti un tamlīdzīgi, kā arī tīrs un lietošanai derīgs apģērbs un apavi. Tekstilam obligāti ir jābūt ievietotam maisos.