Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Jaunais RAKUS valdes priekšsēdētājs primāri koncentrēsies uz spēcīgas komandas izveidi

© F64

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas jaunais valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs kā savu primāro atbildību izceļ veiksmīgas komandas izveidi un un iekļaujošas vides radīšanu.

Staņēvičs aģentūrai LETA stāstīja, ka, ilgus gadus strādājot pārtikas rūpniecībā, pieteikties valdes priekšsēdētāja amatam pavisam citā jomā bija izaicinājums. Viņa līdzšinējā pieredze vienmēr ir bijusi saistīta ar lielu un sarežģītu organizāciju vadīšanu, kur vienmēr ir bijis daudz iesaistīto pušu, taču šim amatam viņš pieteicies ģimenes, personīgo izaicinājumu un mērķu dēļ.

"Bērnībā gribēju kļūt par ārstu, bet tagad redzēju, ka mana profesionālā pieredze var būt noderīga Latvijas lielākās slimnīcas tālākās izaugsmes nodrošināšanā," stāstīja Staņēvičs.

Viņa redzējums par slimnīcas attīstību ir pacients, kurš dodas mājās no slimnīcas, pēc tam saviem paziņām, draugiem un radiniekiem teiktu - "Ziniet Austrumu slimnīcā strādā vieni gudri un forši cilvēki!".

Vienlaikus, viņa vērtējumā, ļoti būtisks faktors ir ārsti, ārstniecības un aprūpes personāls. Pēc viņa vārdiem, veiksmes stāsts būs, ja viņi būs priecīgi un lepni šeit strādāt, jo jūtas novērtēti - gan profesionāli, gan finansiāli, gan arī RAKUS redz akadēmisko un zinātnisko izaugsmi, ko universitātes slimnīca var nodrošināt.

Tad, kad ārsti jutīsies lepni un novērtēti, tad mēs redzēsim, kā mainās iekšējais klimats, kuru pēdējos gados var vērtēt kā ar mīnus zīmi," sacīja Staņēvičs.

Nākamais ir sabiedrības un politiķu novērtējums, kas īpaši jūtams ir pēdējā laikā. Viņš gribētu, lai sabiedrība ir lepna par mums. Pēc Staņēviča domām veselības nozare būs viena no straujāk augušajām nozarēm nākamajos desmit gados un vajadzētu būt, ka sabiedrība grib ar RAKUS lepoties. Attiecīgi RAKUS kā lielāko spēlētāju ir "jāizceļ saulītē un pozitīvā ziņā jāpadara par būtisku spēlētāju sabiedriskajā telpā".

Staņēvičs pauda, ka viņa kā slimnīcas vadītāja primārā atbildība ir izveidot veiksmīgu komandu, radīt vidi, kas ir iekļaujoša un nodrošina izaugsmes iespējas. Pirmkārt, videi kopumā ir jābūt vērstai uz pacientu un, otrkārt, jārada pēctecība un ilgtspēja. Tas nozīmē, ka jāizveido efektīva un strādājoša infrastruktūra, jāizveido stingras un labas saites ar ieinteresētajām pusēm, tajā skaitā ar medijiem.

Es gribu pēc iespējas vairāk komunicēt ar medijiem un stāstīt, ko mēs darām un kā kopumā varam uzlabot sabiedrības veselību. Tāpat mums ir jārunā un jāstāsta par to, kā varam radīt labāku sadarbības modeli ar citām valsts institūcijām, ar mūsu kapitāldaļu turētāju un ministriju kopumā," uzskata Staņēvičs.

Lai vide kopumā būtu pozitīvāka, vairāk vērsta uz risinājumiem, valdes priekšsēdētāja vērtējumā svarīgi nevis runāt tikai par problēmām, bet kopīgi meklēt risinājumus.

"Ir jādara viss, lai mēs kopumā justos lepni par Latvijas veselības aprūpi, lai justos lepni par mūsu lielāko slimnīcu RAKUS un varētu izcelt grūto, atbildīgo un, kā Covid-19 pandēmijas laikā redzējām, ļoti atbildīgo, grūto un dažkārt ar izdegšanu saistīto ārstu un māsu darbu," uzsvēra Staņēvičs.

Kā ziņots, aprīļa beigās RAKUS valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināts bijušais "Food Union" vadītājs Eiropā Staņēvičs.

Iezīmējot turpmāko slimnīcas attīstības vīziju, Staņēvičs pauda apņemšanos slimnīcai kļūt par līderi Latvijas medicīnas aprūpes sistēmā, "nodrošinot uz pierādījumiem un inovācijām balstītu izcilību pacientu ārstēšanā un aprūpē, kā arī pētniecības un mūžizglītības nodrošināšanā".

"Šajos nozarei izaicinošajos laikos mana prioritāte saskan ar slimnīcas misiju - augsta līmeņa veselības aprūpes pakalpojumi, kā arī esošā un topošā ārstniecības personāla izglītošanu," paudis jaunais slimnīcas vadītājs.

Konkurss uz slimnīcas valdes priekšsēdētāja amatu tika izsludināts 2022.gada 25.oktobrī, un tika izveidota valdes priekšsēdētāja amata kandidātu nominācijas komisija. Kandidātu novērtēšana notika četrās kārtās.