Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Latvijā

Nedēļas nogalē Pārdaugava aicina uz ģimeņu festivālu

© pixabay.com

Par godu starptautiskajai Bērnu aizsardzības dienai Āgenskalna tirgū un Kalnciema kvartālā, Pārdaugavā nedēļas nogalē notiks divu dienu festivāls ģimenēm, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Festivāls tiks atklāts 3.jūnijā ar aktivitātēm bērniem Kalnciema kvartālā un turpināsies 4. jūnijā ar norisēm jauniešiem Āgenskalna tirgū.

Divu dienu garumā ģimenes kopā aicinātas iepazīt dažādus mūsdienu kultūras un mākslas virzienus, piedalīties darbnīcās par attiecību veidošanu un stiprināšanu, kopā vērot un iesaistīties leļļu, cirka un zīmējumu izrādēs, iemēģināt cirka mākslu, komiksu un ilustrāciju veidošanu, iepazīt foto tehnikas, grafisko dizainu un, iespējams, atrast jaunu aizraušanos.

Katru dienu tiks rīkotas tikšanās ar speciālistiem. Pasākumā Kalnciema kvartālā 3.jūnijā piedalīsies centrs "Dardedze", kura darbnīcās būs iespējams uzzināt, kā veidot drošas un atbalstošas attiecības ģimenē.

Savukārt 4.jūnijā Āgenskalna tirgū ciemosies Pusaudžu resursu centrs, kas Siltumnīcā vadīs ātros randiņus ar psihologiem individuāli vai ģimenes lokā.

Vienlaikus abas darbnīcas palīdzēs risināt nevienlīdzību un vardarbību ģimenēs.

Festivāla mērķis ir veicināt kvalitatīvu kopā pavadīto laiku un sarunas starp bērniem, jauniešiem un viņu ģimenes locekļiem, vienlaikus caur to kultivējot savstarpējo sadarbību, integrētu līdzdalību, saliedētību, uzticību un cieņu.

Programma veidota tā, lai aktivitātēs reizē varētu iesaistīties visi ģimenes locekļi neatkarīgi no ģimenes modeļa, turklāt tās būtu vienlīdz aizraujošas dažādām vecuma grupām.