Saskaitīts, cik pasažieru čempionāta laikā starp Somiju un Latviju pārvadāja "airBaltic"

© Dmitrijs Suļžics/f64

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" 2023.gada Pasaules hokeja čempionāta laikā starp Latviju un Somiju pārvadājusi ap 26 000 pasažieru, agentūru LETA informēja "airBaltic" pārstāvji.

Tas ir par 42% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā aprīlī. Starp Rīgu un Tamperi, "airBaltic" bāzes pilsētu, tika izpildīti 42 lidojumi (aprīlī 33), pārvadājot gandrīz 12 000 pasažieru un iezīmējot 73% pieaugumu salīdzinājumu ar iepriekšējo (standarta) mēnesi.

Sacensības no 12. līdz 28.maijam norisinājās Rīgā un Tamperē, taču liels pieprasījums bija novērojams arī "airBaltic" lidojumiem starp Rīgu un Helsinkiem (ap 12 000 pasažieru, 23% pieaugums), un Turku (vairāk nekā 2000 pasažieru, 32% pieaugums).

Jau ziņots, ka "airBaltic" pēc Latvijas hokeja izlases iekļūšanas pasaules čempionāta pusfinālā nodrošināja arī vairākus papildu reisus starp Rīgu un Tamperi.

"airBaltic" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 500,17 miljoni eiro, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās 2,5 reizes - līdz 54,219 miljoniem eiro.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.

Latvijā

Latvijas Profesionālo apdrošināšanas brokeru asociācija (LPABA) piekrīt likuma grozījumiem par Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas (OCTA) polises nepieciešamības izbeigšanu, ja transporta līdzeklis uz laiku ir pārtraucis reģistrāciju valsts vai pašvaldību transportlīdzekļu reģistrā, taču iebilst pret transportlīdzekļa numura zīmju nodošanas prasību.

Svarīgākais