"Latvijas attīstībai": JV galvenā interese ir savtīga, nevis valstiska rīcība

© Dmitrijs Suļžics/f64

Saeimai par Latvijas Valsts prezidentu ievēlot partiju apvienības "Jaunā Vienotība" (JV) līderi, līdzšinējo ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, JV sasniegusi savu vienīgo un galveno mērķi šajās vēlēšanās - noturēt Ministru prezidenta amatu par katru cenu, uzskata Saeimā nepārstāvētā partija "Latvijas attīstībai" (LA).

LA valde, kurā ir politiķi Juris Pūce, Artis Pabriks un Ivars Ijabs, paudusi, ka šī JV galvenā interese ir savtīga, nevis valstiska rīcība, kas izrādījusies svarīgāka par Valsts prezidentu un par labu valdību.

Politiskais spēks norādījis, ka jau Valsts prezidenta amata kandidātu izvirzīšanas gaitā un tai sekojošajā politiskajā procesā "bija acīmredzams", ka virzīt uz valsts augstākās amatpersonas amatu savu līderi Rinkēviču, nevis plašā koalīcijā vienoties par kopīgu kandidātu šim augstajam amatam, kas baudītu arī par koalīciju plašāku Saeimas atbalstu. Šāda JV rīcība esot "akūta taktiska pašsaglabāšanās nepieciešamība", uzskata LA. Latvijai tas garantējot turpinājumu stagnācijai un atpalicībai no Igaunijas un Lietuvas.

Neskatoties uz iepriekš minēto, LA vēlot "sekmes un izdošanos" jaunievēlētajam Latvijas Valsts prezidentam, akcentējot šā amata pienākumu svarīgumu un ar to saistītās augstās iedzīvotāju gaidas.

Kā ziņots, startējot vienā vēlēšanu sarakstā ar politisko kustību "Par!", LA neiekļuva 14.Saeimā, lai gan iepriekš kopīgais saraksts bija ievēlēts parlamentā un strādāja koalīcijā. Pēc neveiksmes Saeimas vēlēšanās partiju ceļi pašķīrās.

Svarīgākais