Rīgas jūras līcī pie Majoriem jūrā pazuduši divi pusaudži

Vakar pēcpusdienā Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC RIGA) iesaistījās divu pusaudžu meklēšanas darbos, kas tikko bija manāmi tālu jūrā iepretim Majoriem uz ledus, dodoties tirdzniecības kuģa MIDJUR virzienā.

Nekavējoties MRCC RIGA sazinājās ar kuģa kapteini, iesaistot situācijas novērošanā, kā arī pusaudžu meklēšanā norīkoja Valsts Robežsardzes kuģi RK-14 un Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzes helikopteri Mi-17. Krasta līnijas novērošanā tika iesaistīta arī Jūrmalas pašvaldības policija.

Redzamībai pasliktinoties un vairākkārt pārmeklējot meklēšanas rajonu, nekas netika atrasts, tādēļ meklēšanas un glābšanas operācija pārtraukta, nra.lv informēja Jūras spēku Flotiles Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Ulbina. Iespējams, zēni pa aizsalušo jūru iznākuši krastā, bet glābēji to nav redzējuši.

Uzreiz pēc tam MRCC RIGA saņēma informāciju, ka nepieciešama medicīniskā evakuācija no pasažieru prāmja FINNLADY, kas atrodas Latvijas meklēšanas un glābšanas atbildības zonā un bija ceļā uz Somiju.

MRCC RIGA sadarbībā ar Jūras un aviācijas apvienoto meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru Zviedrijā un jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru Somijā organizēja medicīnisko evakuāciju.

Izvērtējot rīcībā esošos resursus cietušais evakuēts ar zviedru meklēšanas un glābšanas helikopteri un drīz vien nodots medicīniskajam personālam Visbijas slimnīcā. Cietušā stāvoklis stabils.

Svarīgākais