Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Saeimas komisija prasīs LTV paskaidrojumu par tiešraides nenodrošināšanu no hokeja izlases sagaidīšanas

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija otrdien nolēma prasīt Latvijas Televīzijai (LTV) paskaidrojumu par tiešraides nenodrošināšanu no Latvijas hokeja valstsvienība sagaidīšanas pasākuma pie Brīvības pieminekļa.

Pēc komisijas vadītājas Ievas Brantes (AS) teiktā, ņemot vērā iedzīvotāju iesūtītās vēstules, nepieciešams lūgt LTV vadību sniegt paskaidrojumus.

Viņa uzsvēra, ka nedzīvojam drošā pasaulē, un ir būtiski pārliecināties, ka šādas situācija neatkārtojas.

Jau vēstīts, ka pirmdien vairāk nekā 30 000 cilvēku pie Brīvības pieminekļa sagaidīja Latvijas hokeja izlasi, kas pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļas.

Lielā cilvēku skaita dēļ pieminekļa apkārtnē nedarbojās mobilie sakari. LTV informēja, ka pieminekļa apkārtnē ir vērojama tīkla pārslodze, tāpēc nav iespējams nodrošināt solīto tiešraidi.

LTV bija izlēmusi tiešraides nodrošināšanai neizmantot pārvietojamo televīzijas staciju (PTS), bet cerēja uz mobilo sakaru risinājumiem. Tikmēr tiešraidi pārraidīja Latvijas Radio, kas neizmantoja mobilos sakarus.

Arī Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) pieprasījusi LTV valdei sniegt paskaidrojumu par pilnvērtīgas tiešraides nenodrošināšanu no pasākuma pie Brīvības pieminekļa.