Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

NVD: Par pirmdien valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu ārstniecības iestādēm tiks samaksāts

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Ārstniecības iestādēm tiks maksāts par valsts apmaksātu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem pirmdien, 29.maijā, kas ir pasludināta par svētku dienu, skaidro Nacionālais veselības dienests (NVD).

No NVD skaidrojuma izriet, ka iestādēm par šodienu tiks maksāts tāpat kā ikdienā tiek maksāts gan par ģimenes ārstu prakšu darbu, gan ambulatoro iestāžu, slimnīcu stacionāru darbu un citiem.

Vienlaikus NVD skaidroja, ka ģimenes ārstu praksēm tiek maksāts par veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem gan darba dienās, gan brīvdienās un svētku dienās.

Par ģimenes ārstu prakšu darbu 29.maijā arī tiks veikta samaksa pilnā apmērā. Maksājums tiks veikts atbilstoši standarta likmei, kas tiek maksāta par pakalpojumu sniegšanu ikdienā jebkādos apstākļos - par praksē veiktajām manipulācijām, attālinātām konsultācijām u.c.

Pēc NVD paustā, atšķirīgais, kas attiecas uz darbu 29.maijā, ir piemaksa par pacientu aprūpi svētku dienā. NVD ir radis iespēju maksāt ģimenes ārstiem arī šo piemaksu.

Kā ziņots, Saeima svētdien īsi pirms pusnakts nolēma pirmdienu, 29.maiju, pasludināt par svētku dienu par godu Latvijas hokejistu izcīnītajām bronzas medaļām.

Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē, ar 4:3 papildlaikā pieveicot ASV, uzvarēja pasaules čempionāta mačā par bronzas medaļām.