Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Mūžībā devies izcils latviešu ārsts

© F64

25.maijā mūžībā aizgājusi viena no izcilākajām Jēkabpils mediķu personībām – neirologs, Jēkabpils slimnīcas ilggadējs galvenā ārsta vietnieks Gunārs Kiršbergs, vēsta "Jēkabpils Laiks".

Gunārs Kiršbergs dzimis Rīgā, pamatskolas izglītību ieguvis Rīgas 8.pamatskolā, 1951.gadā ar Zelta medaļu absolvējis Rīgas 1. ģimnāziju. 1957.gadā beidzis Rīgas Medicīnas institūta Vispārējās ārstniecības fakultāti. Pēc Rīgas Medicīnas Institūta beigšanas sācis strādāt Sēlpils lauku slimnīcā. Par darba gadiem Sēlpils slimnīcā G.Kiršbergs sacīja - tā man bija liela dzīves skola.

1961.gadā Gunārs Kiršbergs beidza specializācijas kursu neiropatoloģijā un sāka strādāt par neiropatologu Jēkabpils rajona centrālajā slimnīcā.

1963.gadā, veiksmīgi piedaloties konkursā, ieguva darbu P. Stradiņa slimnīcā Rīgā, taču pēc diviem gadiem atgriezās Jēkabpilī pie savas ģimenes. Pēc atgriešanās Jēkabpilī līdz pat 1992.gadam veica Jēkabpils rajona centrālās slimnīcas galvenā ārsta vietnieka ārstnieciskajā darbā pienākumus, paralēli strādājot savā specialitātē. No 1993.gada Gunārs Kiršbergs vadīja slimnīcas uzņemšanas nodaļu, bija konsultējošais neirologs stacionāra nodaļās. 1995.gadā ieguva augstākās kategorijas neirologa sertifikātu. Ilgus gadus ārsts bijis nesavtīgs asins donors, viņa ziedotās asinis ir glābušas daudzu cilvēku dzīvību.

Brīvajā laikā no profesionālajiem pienākumiem, Gunārs Kiršbergs ļoti mīlēja mūziku. Vairākus gadu desmitus viņš piedalījās mākslinieciskajā pašdarbībā, dziedāja koros - gan skolas un studiju laikā, gan dzīvojot un strādājot Jēkabpilī.

Gunārs Kiršbergs 2005.gadā saņēmis Atzinības krusta Lielā sevišķās pakāpes Goda zīmi. Par mūža ieguldījumu veselības aprūpē un augsti morālu un ētisku attieksmi pret pacientiem, Jēkabpils pilsētas pašvaldība 2008.gadā piešķīra Gunāram Kiršbergam apbalvojumu - Jēkabpils Goda pilsonis. G.Kiršbergs bija Latvijas Ārstu biedrības Goda biedrs.

Augstie ētikas principi darbā, spēja ieklausīties ikvienā pacientā un vēlme palīdzēt ārstu pavadījusi visu darba mūžu. Zinošs, erudīts, kolēģu un pacientu ļoti cienīts un atzīts speciālists. Īsts piemērs ārsta attieksmē pret pacientu, pieklājīgs, ieinteresēts, varējis būt arī stingrs un prasīgs, ja tas ir bijis nepieciešams pacienta ārstniecības procesā.

Gunāra Kiršberga piepildītais mūžs ir aizritējis, bet vienmēr jēkabpiliešu atmiņās paliks viņa paveiktais mūža darbā, inteliģence un cieņa pret darbu un cilvēkiem.