Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Jaunnedēļ, iespējams, tiks pārspēti aukstuma rekordi

© F64

Nākamnedēļ Latvijā būs maz nokrišņu, pastiprināsies sausums un vairākās naktīs gaidāma salna, liecina jaunākās laika prognozes.

Pirmdien valsti šķērsos aukstā atmosfēras fronte, mākoņu daudzums būs mainīgs un vietām īslaicīgi līs. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs +4..+9 grādi, piekrastē līdz +12 grādiem, maksimālā temperatūra dienā gaidāma no +14 grādiem vietām piekrastē līdz +21 grādam valsts dienvidos.

Naktī uz otrdienu vietām Kurzemē un Vidzemē, savukārt naktī uz trešdienu lielā valsts daļā gaidāma salna zāles virskārtā, divu metru augstumā gaisa temperatūra dažviet noslīdēs līdz nulles atzīmei.

Nedēļas vidū laiks kļūs siltāks, ceturtdien gaisa temperatūra var pakāpties līdz +25 grādiem.

Atbilstoši pašreizējām prognozēm piektdien atgriezīsies vēsāks laiks, nākamās nedēļas nogalē gaisa temperatūra naktīs var noslīdēt nedaudz zem nulles, pārspējot aukstuma rekordus, un dienas nav gaidāmas siltākas par +13..+19 grādiem.

Debesis brīžiem aizklās mākoņi, bet nav gaidāmi lieli nokrišņi.

Kā ziņots, atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra teiktajam ir augsta varbūtība, ka šogad Latvijā gaidāma karsta vasara ar mazu nokrišņu daudzumu un lielas problēmas var sagādāt sausums.