Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Operatīvā vadības grupa lems par Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma atcelšanu

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Šodien plānota Covid-19 pandēmijas laikā izveidotās operatīvās vadības grupas sēde, kurā tiks vērtēta iespēja grozīt vai atcelt Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumu, šonedēļ valdības sēdē paziņoja Valsts kancelejas vadītājs Jānis Citskovskis.

Valdība otrdien uzdeva Valsts kancelejai sadarbībā ar Tieslietu ministriju (TM) un Veselības ministriju (VM) mēneša laikā izvērtēt nepieciešamību grozīt Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumu vai arī to atcelt.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) valdības sēdē norādīja, ka Pasaules Veselības organizācija (PVO) pasludinājusi Covid-19 pandēmiju kā beigušos. Tādēļ Kariņš rosināja lemt par iespējamiem Covid-19 pārvaldības likuma grozījumiem, vai arī atcelt likumu pavisam. Tāpat premjera ieskatā, būtu nepieciešams vērtēt, kādas Covid-19 pārvaldības likuma prasības varētu iekļaut Epidemioloģiskās drošības likumā.

Citskovskis informēja, ka TM ir uz 150 lapaspusēm sagatavojusi izvērtējumu par to, kuras Covid-19 pārvaldības likuma normas būtu saglabājamas vai pārnesamas citos likumos.

Valdība uzdeva Valsts kancelejai sadarbībā ar TM un VM mēneša laikā informēt Ministru kabinetu par izvērtējumā secināto, kā arī sniegt priekšlikumu - minēto likumu grozīt vai atcelt.

Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likums stājās spēkā 2020.gada 10.jūnijā un tas nosaka tiesisko kārtību Covid-19 infekcijas izplatības laikā.