Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Sola Dziesmu svētku laikā palielināt Lāčplēša ielas caurlaidību

© Dmitrijs Suļžics/f64

Uz Dziesmu un deju svētku laiku Rīgā plāno atjaunot lielāku Lāčplēša ielas caurlaidību, aģentūrai LETA sacīja Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods, komentējot šodien pilsētas centrā vērotos milzu sastrēgumus, kas radās pēc satiksmes organizācijas izmaiņām Lāčplēša ielā.

Vaivods norādīja, ka pašlaik pilsētas centrā notiek intensīvi satiksmes infrastruktūras remontdarbi un būvdarbi, kurus veic gan pašvaldība, gan "Rīgas satiksme" un Eiropas dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" būvnieks.

Satiksmes departaments vienojies ar "Rail Baltica" būvnieku satiksmes ierobežojumus Lāčplēša ielā atlikt maksimāli ilgi, lai mazāk ietekmētu satiksmi. Attiecīgi lielākie darbi plānoti vasarā, kad satiksmes intensitāte samazinās, jo skolēniem ir brīvdienas un viņi nav jāved uz skolu. Šis ir bijis pēdējais brīdis, kad būvnieki varējuši turpināt īstenot projektu.

Taču departamentam esot vienošanās ar būvniekiem, ka darbi tiks pabeigti līdz Dziesmusvētkiem un Lāčplēša ielā satiksme atjaunota divās joslās katrā virzienā.

Ņemot vērā darbus ģenerāļa Radziņa krastmalā, sākoties Dziesmu svētkiem, tikšot meklēta satiksmes organizācijas shēma, kas būs draudzīgāka svētku dalībniekiem, kā arī tiek meklētas vietas, ku novietot svētku dalībnieku autobusus.

Vaivods piebilda, ka Latvijā ielu būvniecības sezona ir ļoti īsa, tādēļ ir jāizmanto labvēlīgie laika apstākļi, lai darbus paveiktu.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa, tupinoties "Rail Baltica" būvniecībai no šodienas līdz 28.jūnijam, Lāčplēša ielā ieviesti būtiski satiksmes ierobežojumi. Ar izmaiņām ielas šķērsošanā jārēķinās arī gājējiem.

Transportlīdzekļu satiksme Lāčplēša ielas posmā no Satekles ielas līdz Kalupes ielai organizēs pa divām joslām - pa vienai katrā virzienā. Kalupes ielas savienojums ar Lāčplēša ielu uz laiku būs slēgts, savukārt gājējiem izveidota jauna pāreja Lāčplēša ielā pie Kalupes ielas.

Pašvaldība aicina transportlīdzekļu vadītājus un iedzīvotājus sekot līdzi izmaiņām, savlaicīgi plānojot pārvietošanās maršrutu, lai nokļūtu izvēlētajā galamērķī.

Šo ierobežojumu dēļ otrdien izveidojās milzu sastrēgumi, kas skāra ne tikai Lāčplēša ielu, bet arī ielas, kas ved tās virzienā.