Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Valsts kanceleja vērtēs iespējamo Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma atcelšanu

© Romāns Kokšarovs/F64

Valdība otrdien uzdeva Valsts kancelejai sadarbībā ar Tieslietu ministriju (TM) un Veselības ministriju (VM) mēneša laikā izvērtēt nepieciešamību grozīt Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumu vai arī to atcelt.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) valdības sēdē norādīja, ka Pasaules Veselības organizācija (PVO) pasludinājusi Covid-19 pandēmiju kā beigušos.

Tādēļ Kariņš rosināja lemt par iespējamiem Covid-19 pārvaldības likuma grozījumiem, vai arī atcelt likumu pavisam. Tāpat premjera ieskatā būtu nepieciešams vērtēt, kādas Covid-19 pārvaldības likuma prasības varētu iekļaut Epidemioloģiskās drošības likumā.

Valsts kancelejas vadītājs Jānis Citskovskis informēja, ka ceturtdien, 25.maijā, plānota Covid-19 pandēmijas laikā izveidotās operatīvās vadības grupas sēde, kurā par šiem jautājumiem tiks diskutēts.

Citskovskis informēja, ka TM ir uz 150 lapaspusēm sagatavojusi izvērtējumu par to, kuras Covid-19 pārvaldības likuma normas būtu saglabājamas vai pārnesamas citos likumos.

Valdība uzdeva Valsts kancelejai sadarbībā ar TM un VM mēneša laikā informēt Ministru kabinetu par izvērtējumā secināto, kā arī sniegt priekšlikumu - minēto likumu grozīt vai atcelt.

Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likums stājās spēkā 2020.gada 10.jūnijā un tas nosaka tiesisko kārtību Covid-19 infekcijas izplatības laikā.