TV24 raidījumā "Uz līnijas" viena no aktuālākajām tēmām ir putnu gripas izplatība Latvijā. Tāpat zināmas raizes ir radījis arī jautājums par gaļas termisko apstrādi.
Oļševskis ir pārliecināts, ka Latvijā uztraukumam nav pamata:
Pilnīgi droši var apgalvot, ka tā gaļa, kas ir veikalā nopērkama, kā arī olas, ir pilnīgi droši produkti. Tāpēc, ka tiem, kā inficētiem produktiem nemaz nav iespējams nonākt veikalos.
Tāpat PVD Veterinārās uzraudzības departamenta direktores Kristīnes Lambergas vietnieks skaidro vīrusa izturīgumu.
Par termisko apstrādi ir tā, ka pie + 60 grādu temperatūras, dažu minūšu laikā, vīruss iet jau bojā. Vīruss nav izturīgs pret karstumu. Jāpiebilst, ka līdz ko tiek konstatēta saslimšana, saimniecībās putni tiek likvidēti, arī olas tiek likvidētas. Viss tiek tīrīts, dezinficēts, nekas veikalos nenonāk.