Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Uzzini, kur norit lielākie ceļu remonti un jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Valsts ceļu tīklā būvdarbi notiek 49 posmos, un autobraucējiem ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem tajos, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Visplašākie satiksmes ierobežojumi patlaban ir uz reģionālā autoceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene (P37), kur posmā no Madonas līdz Dzelzavai ir astoņi luksofori un ceļā jāplāno stunda un desmit minūtes.

Autoceļa Umurga-Cēsis-Līvi (P14) posmā no Stalbes līdz Cēsīm ir jau četri luksoforu posmi un ceļā jāplāno pusstunda.

Pēc tehnoloģiskā pārtraukuma atsākti būvdarbi autoceļa Talsi-Upesgrīva (P127) posmā no Upesgrīvas līdz Laidzei, un remonta posma šķērsošanas laiks ir 25 minūtes.

Autovadītāji aicināti ievērot ceļu satiksmes ierobežojumus remontdarbu vietās, tai skaitā nebraukt pie sarkanā luksofora signāla.

Lielākie ierobežojumi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Tallinas šosejas (A1), kur uz tilta pār Baltezera kanālu sašaurināta brauktuve un satiksme pa vienu joslu katrā virzienā.

Tikmēr uz Vidzemes šosejas (A2) no Sēnītes līdz Siguldai satiksme notiek pa labās puses brauktuvi, ātruma ierobežojums 70 un lokāli 50 km/h. Satiksme notiek pa vienu joslu katrā virzienā. Paredzamais remontdarbu posma šķērsošanas laiks ir 20 minūtes.

Uz Daugavpils šosejas (A6) Lielvārdē trijos posmos satiksmi regulē ar luksoforu, ātruma ierobežojums ir 50 km/h, un posma šķērsošanai jāplāno 30 minūtes.

Uz autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Krievijas robeža (Terehova) (A12) no Jēkabpils līdz Mežārei ieviesti divi luksoforu posmi, kā arī ātruma ierobežojumi 50 un 70 km/h. Paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 23 minūtes.

Uz autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi) (A13) no Grebņevas līdz Kārsavai ir ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h, četri luksoforu posmi. Paredzamais remontdarbu posma šķērsošanas laiks ir 30 minūtes.