Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Cēsīs par vairāk nekā vienu miljonu eiro nomainīs esošo apgaismojumu uz LED gaismekļiem

© Mārtiņš Zilgalvis/ f64

Līdz nākamā gada oktobrim Cēsīs par 1 014 260 eiro 98 ielās nomainīs esošo apgaismojumu uz LED gaismekļiem, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Cēsu novada pašvaldībai Emisijas kvotu izsoļu instrumenta (EKII) projektu konkursā "Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana pašvaldību publisko teritoriju apgaismojuma infrastruktūrā" diviem posmiem piešķirts 1 014 260 eiro finansējums, lai īstenotu projektus siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai pašvaldības publisko teritoriju apgaismojuma infrastruktūrā.

Projektu mērķis ir energoefektivitātes uzlabošana pašvaldības publisko teritoriju apgaismojuma infrastruktūrā, ko plānots realizēt ar apgaismojuma, apgaismes balstu un armatūras nomaiņu uz LED gaismekļiem ar papildinošu viedo vadību.

Plānots nomainīt esošo apgaismojumu, uzstādot LED apgaismojumu ar automātisku spilgtuma regulāciju atkarībā no laika apstākļiem, nomainīt nolietotos balstus un armatūru, kā arī uzstādīt papildu ielas gaismu regulēšanas segmenta kontrolierus Cēsu pilsētas centralizētajai vadības sistēmai, lai pārklājumu nodrošinātu visās projektā plānotajās ielās.

Tādējādi novada pašvaldībai ievērojami samazināsies ielu apgaismojuma izmaksas, iedzīvotājiem būs nodrošināta ērta un gaiša pārvietošanās diennakts tumšajās stundās, kā arī samazinātas siltumnīcefekta gāzu emisijas.

Cēsu novada pašvaldības publisko teritoriju apgaismojuma infrastruktūras modernizācija pirmajā posmā nomainīs apgaismojumu uz LED gaismekļiem 32 Cēsu pilsētas ielās, savukārt otrajā posmā - 66 pilsētas ielās.