Aivars Strakšas: Maskas nomestas, Ašeradens paziņo valdības nodomus - totāla privatizācija

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Politiķis Aivars Strakšas ar savu ierakstu "Facebook" satricinājis līdzcilvēkus - viņš uzskata, ka valdības plānos ietilpst "totāla privatizācija".

"Maskas nomestas, Ašeradens paziņo valdības nodomus - totāla privatizācija
Acīmredzot, mūsu biznesa/finanšu haizivis, kas uzaugušas uz "veiksmīgas" privatizācijas rēķina, pelnīt tā arī īsti nav iemācījušās, iepriekšējā privatizācijā iegūtie aktīvi ir jau izsaimniekoti vai pārdoti ārzemju investoriem, bet ēst gribās, tad vienīgais veids kā kaut ko sarūpēt ir vēl kaut ko noprivatizēt.
Nav jau tā, ka ka nebūtu ko privatizēt. Šis tas jau ir. Tas pats "airBaltic". Gan jau vēl kaut kas atrastos kam nav jēgas būt valsts paspārnē.
Taču šobrīd šeptmaņi snaigstās ap "Latvenergo" un "Latvijas valsts mežiem". Abi šie uzņēmumi ir neprivatizējamo uzņēmumu sarakstā. Abi ienes valstij smukas dividendes un ienesīs vēl arī pēc gadu desmitiem. Tie ir aktīvi, ko neviens privāts uzņēmējs nepārdotu ne par kādu cenu. Nav naudā novērtējami.
Tāpat infrastruktūras uzņēmumi ieskaitot "Augstsprieguma tīklus" un "Sadales tīklus", tāpat "Conexus Baltic Grid", kam pieder Inčukalna gāzes krātuve, nedrīkst tikt privatizēti. Rezultātā ar garantiju iegūsim stipri augstākus tarifus un nauda no Latvijas darīs laimīgus ārzemju investorus.
Kā jau iepriekš tiku rakstījis "Gaso" pārdošanas sakarā, tad es nezinu nevienu pašu veiksmīgu infrastruktūras privatizācijas gadījumu. Neveiksmīgu vai cik.
[...]
Varbūt laiks saņemties un sākt pelnīt uz vērtību veidošanu Latvijā?
Varbūt pietiek izsaimniekot iepriekšējās paaudzēs radīto?" retoriski vaicā A. Strakšas.
Ar ierakstu dalījušies vairāk kā 100 "Facebook" lietotāji. Cilvēki komentāros neslēpj sasūtumu par šādiem valdības plāniem.
Kā ziņo Delfi.lv, finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) preses konferencē pēc valdības sēdes pauda, ka būtu jādiskutē par tādu neprivatizējamu valsts kapitālsabiedrību daļu kotēšanu biržā kā AS "Latvenergo" un AS "Latvijas valsts meži" (LVM).

Svarīgākais