Banka "Citadele" paaugstina termiņdepozītu un krājkonta procentu likmes

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Banka "Citadele" paaugstina termiņdepozītu likmes saviem klientiem visā Baltijā, aģentūru LETA informēja bankas pārstāvji.

Privātpersonām un juridiskām personām sešu mēnešu termiņdepozīta likme eiro valūtā paaugstināta no 1,5% līdz 1,75%, deviņu mēnešu likme - no 1,5% līdz 1,75%, savukārt gada un pusotra gada termiņdepozīta likmes - no 2,5% līdz 2,6%.

Jaunās likmes ir spēkā no 15.maija. Termiņdepozītā naudas līdzekļus vari noguldīt no sešiem mēnešiem līdz pieciem gadiem.

Savukārt krājkonta gada procentu likme palielināta līdz 1,5%.

"Citadeles Privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs Jānis mūrnieks norāda, ka šā gada maijā veiktajā aptaujā trešdaļa iedzīvotāju norādīja, ka naudu krāj savā ikdienas kontā un tikai 11% krāj noguldījumā uz procentiem. Tomēr pēc "Citadeles" datiem pieprasījums pēc termiņnoguldījumiem un citiem uzkrājuma veidiem turpina palielināties, kas skaidrojams ar labvēlīgajām procentu likmēm un iedzīvotāju vēlmi palielināt savus uzkrājumus.

Jau vēstīts, ka bankas "Citadele" auditētā peļņa 2022.gadā bija 42,183 miljoni eiro, kas ir par 42,3% vairāk nekā 2021.gadā. Bankas aktīvi 2022.gada beigās bija 5,12 miljardu eiro apmērā.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2022.gada beigās bija trešā lielākā banka Latvijā. Tās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Bankas akcionāri ir ASV investīciju kompānijas "Ripplewood" meitaskompānija "RA Citadele Holdings LLC" un starptautisku investoru grupa (75% plus viena akcija), kā arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (25% mīnus viena akcija).