Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Pagarina pieteikšanās termiņu uz Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa amatu

© Dmitrijs Suļžics/f64

Ņemot vērā zemo pretendentu aktivitāti izsludinātajā atklātajā konkursā uz valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Latvijas Nacionālais teātris" (LNT) valdes locekļa amata vietu, Kultūras ministrija (KM) lēmusi pagarināt pieteikšanās termiņu konkursā līdz 9.jūnijam, aģentūru LETA informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā izglītība vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs, vismaz divu gadu darba pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā, kas iegūta pēdējo septiņu gadu laikā, valsts valodas prasmes "C1" līmenī un vismaz vienas svešvalodas zināšanas vismaz "B1" līmenī atbilstoši "Europass" sistēmai, zināšanas un izpratne par kultūras nozari, īpaši par teātra nozari, zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību, tai skaitā finanšu vadību, prasme prezentēt un argumentēti pamatot savu viedokli.

Tāpat tiks vērtētas likumos noteiktās valdes locekļu amata pretendentu kompetences, no kurām kā būtiskākās noteiktas komandas vadīšanas, stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu un lēmumu pieņemšana un atbildība.

Atklātā konkursa pretendentiem, kuri tiks izvirzīti vērtēšanai konkursa noslēdzošajā kārtā, būs jāiesniedz un nominācijas komisijai jāprezentē paša izstrādāts LNT turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem. Minētajā piedāvājumā jābūt norādītam tā īstenošanas veidam un līdzekļiem.

Atbilstoši noteiktajam LNT valdes locekļa atalgojums paredzēts 3677 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Pieteikumus LNT valdes locekļa amatam izvērtēs speciāli izveidota nominācijas komisija, kuras priekšsēdētājas pienākumus pildīs KM valsts sekretāre Dace Vilsone, komisijas priekšsēdētājas vietniece - KM valsts sekretāres vietniece attīstības un finanšu jautājumos Baiba Zakevica, komisijas locekļi ir VSIA "Valmieras drāmas teātris" valdes locekle Evita Ašeradena, Valsts kancelejas Pārresoru koordinācijas departamenta Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas konsultante Kristīne Priede, neatkarīgā eksperta statusā komisijā pieaicināts biedrības "Assitej Latvijas Nacionālais centrs" valdes loceklis, Latvijas Teātra padomes loceklis Jānis Znotiņš.

Pašreizējais LNT valdes loceklis Jānis Vimba amata pienākumus sāka pildīt 2018.gada 27.jūnijā. Vimba bija LNT aktieris kopš 2007.gada, kā arī veidojis režijas darbus šajā pat teātrī kopš 2009.gada.

Vimba absolvējis Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas fakultāti, savukārt Latvijas Kultūras akadēmijā (LKA) ieguvis bakalaura grādu mākslās un maģistra grādu teātra mākslā.