Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Pieejams finansējums zvejas flotes modernizācijai

© Kaspars Krafts/f64

Zvejas flotes modernizācijai zvejniekiem pieejams atbalsts viena miljona eiro apmērā, aģentūru LETA informē Lauku atbalsta dienestā (LAD).

Kā norāda LAD, atbalsts paredzēts zvejas kuģu modernizācijai, tostarp zvejnieku un piekrastes zvejnieku higiēnas, veselības, drošības un darba apstākļu uzlabošanai uz zvejas kuģiem, kā arī selektīvāku zvejas rīku iegādei.

Uz atbalstu var pieteikties Eiropas Savienībā (ES) reģistrēti zvejas kuģu īpašnieki, kas zvejas darbības veikuši ne mazāk kā 60 dienas pēdējos divos kalendāra gados, kā arī vismaz 24 mēnešus pirms projekta iesniegšanas ir reģistrējuši kuģi Zemkopības ministrijas zvejas kuģu sarakstā un noslēguši rūpnieciskās zvejas tiesību nomas līgumu ar zvejas tiesību iznomātāju.

Projektu iesniegumu pieņemšana notiks no 2023.gada 19.jūnija līdz 15.decembrim. Projektu īstenošanas termiņš ir divi gadi no LAD lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu stāšanās spēkā.

Projektu iesniegumi jāiesniedz, izmantojot dienesta Elektroniskās pieteikšanās sistēmu (EPS).

Atbalsta pasākumu finansē ar ES Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda un Programmas zivsaimniecības attīstībai 2021.-2027.gadam atbalstu.

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē valsts un Eiropas Savienības atbalstu laukiem, lauksaimniecībai, mežsaimniecībai un zivsaimniecībai.