Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Septembrī beigsies daudzas "beztermiņa" un desmit gadu termiņa ieroču nēsāšanas atļaujas

© unsplash.com

Šī gada 14.septembrī beigsies daudzas "beztermiņa" un desmit gadu termiņa ieroču nēsāšanas atļaujas, pauž Valsts policijas pārstāve Rūta Strautniece.

2019.gada 10.aprīlī stājās spēkā "Ieroču aprites likums". Šā likuma Pārejas noteikumu 8.punktā noteikts, ka ieroča glabāšanas atļauja, nēsāšanas atļauja un ieroču kolekcijas atļauja, kas līdz šā likuma spēkā stāšanās dienai tika izsniegta uz nenoteiktu laiku, ir derīga līdz 2023.gada 14.septembrim. Savukārt noteikumu 9.punktā noteikts, ka ieroča nēsāšanas atļauja, kas līdz šā likuma spēkā stāšanās dienai tika izsniegta uz desmit gadiem, ir derīga līdz atļaujā norādītajam termiņam, bet ne ilgāk kā līdz 2023.gada 14.septembrim.

Valsts policija aicina savu ieroču īpašniekus pievērst pastiprinātu uzmanību savu ieroču atļauju derīguma termiņiem un pārbaudīt, vai uz tiem attiecas nosacījums, kas nosaka, ka iepriekš izsniegtā atļauja uz nenoteiktu laiku, tomēr ir derīga līdz šī gada 14.septembrim.

Ja ieroča glabāšanas atļaujai, nēsāšanas atļaujai un ieroču kolekcijas atļaujai ir beidzies derīguma termiņš, kas norādīts dokumentā vai noteikts ar likumu, atļauja kļūst nederīga. Ja ierocis tiek glabāts bez derīgas ieroča atļaujas, personu var saukt pie likumā paredzētās atbildības.

Tāpēc ieroču īpašnieki tiek aicināti laikus vērsties Valsts policijā pie Atļauju sistēmas grupas inspektora savas dzīvesvietas tuvumā un saņemt jaunu ieroču glabāšanas atļauju, nēsāšanas atļauju un ieroču kolekcijas atļauju, ievērojot likumā noteikto termiņu. Valsts policija aicina neatlikt to uz pēdējo brīdi.