Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Sākas pieteikšanās atbalstam par roņu radīto zaudējumu segšanu

© f64.lv, Aivars Ķesteris

Līdz 15.jūnijam notiek pieteikšanās zvejniekiem uz atbalstu par roņu nodarītajiem zaudējumiem, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Pirmās kārtas finansējums ir 300 000 eiro, kas piešķirts no Eiropas Savienības (ES) Eiropas Jūrlietu, zvejniecības un akvakultūras fonda (EJZAF) un programmas zivsaimniecības attīstībai 2021.-2027.gadam.

Lauku atbalsta dienestā (LAD) norāda, ka uz atbalstu var pieteikties ar 2022.gadā radītajiem zaudējumiem var juridiskas un fiziskas personas, kas nodarbojas ar komerciālo zveju Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos.

Zivju vērtības koeficients par vienu kilogramu Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos nozvejoto mencu un akmeņplekstu ir 2,12, plaužu, plekstu, apaļo jūrasgrunduļu un jūrasgrunduļu - 0,61, zandartu un sīgu - 3,31, lucīšu, asaru, vējzivju un vimbu - 0,97, lašu un taimiņu - 5,72, bet reņģu un salaku - 0,26.

Projektu iesniegumi jāiesniedz, izmantojot LAD elektroniskās pieteikšanās sistēmu.

LAD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts iestāde, kas administrē valsts un Eiropas Savienības atbalstu laukiem, lauksaimniecībai, mežsaimniecībai un zivsaimniecībai.