Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Aizdomās par kukuļa pieprasīšanu aizturēti divi policisti

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu no transportlīdzekļa vadītāja aizturējis divas Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes policistus, informē IDB.

Abas satiksmes uzraudzības jomā nodarbinātās amatpersonas, veicot dienesta pienākumus ceļu satiksmes uzraudzībā, no kāda transportlīdzekļa vadītāja pieprasīja un pieņēma kukuli 100 eiro apmērā, lai likumā noteiktā kārtībā nekonstatētu atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām.

Policistiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, kā arī aizliegums ieņemt noteiktu amatu Valsts policijā.

Noziedzīgais nodarījums atklāts, pateicoties sabiedrības ziņošanai.

Ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par iespējamu Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu amatpersonu un darbinieku pieļautu likuma pārkāpumu vai negodprātīgu rīcību, nekavējoties nepieciešams informēt IDB, zvanot uz uzticības tālruni 67209055 vai sniedzot informāciju rakstiski uz e-pasta adresi "pasts@idb.gov.lv".

Birojs garantē sniegtās informācijas un tās avota konfidencialitāti.

Tāpat likumā ir paredzēta iespēja no kriminālatbildības atbrīvot personu, kura iesaistīta kukuļošanā, ja tā paziņo par notikušo un aktīvi veicina noziedzīgā nodarījuma atklāšanu un izmeklēšanu.