Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Sprindžuks: Austrumu pierobežu nedrīkst atstāt lāčiem

© Gints Ivuškāns/f64

Vides un reģionālās attīstības (VARAM)nministrs Māris Sprindžuks LTV raidījumā "Rīta Panorāma" uzsvēra, ka reģionālā attīstība ir atkarīga no vairāku mistriju savstarpējās sadarbības.

Ministrs stāstīja, ka līdz šim katra ministrija ir rīkojusies savas atbildības ietvaros, neņemot vērā citu jomu vajadzības. Ja visām skolām tiek piemēroti vienādi kritēriji, totarp, attiecībā uz bērnu skaitu skolās, tad drīz visā Austrumu pierobežā nebūs nevienas skolas. Līdz ar to drīz tur nebūs neviena cilvēka un visa pierobeža paliks kā teritorija, kur dzīvot lāčiem. Tāpēc, pānojot kopējo latvjas teritoriju, ir jāskatās arī kartē.

Vaicāts, vai notiek kopējs ministriju darbs, lai situāciju manītu, Sprindžuks vēstīja, ka Izglītības,kā arī Veselības ministrijas ir solījušas jūnijā iesniegt VARAM savu redzējumu par izglītības, kā arī veselības aprūpes iestāžu tīklu, savukārt Iekšlietu ministrija savas kompetences iestāžu, tostarp VUGD iecirkņu tīklu sola sagatavot pusgada laikā.

"Pie viena galda ir jāsēž visām ministrijām, kuru darbība tiešā veidā saistīta ar reģionālo attīstību, un līdzekļi jānovorza prioritārajām jomām. Nedrīkst būt tā, ka vienā pašvaldībā būvē rodeļu trasi, bet citā pašvaldībā finansējuma trūkuma dēļ ir jāslēdz skola."