Nākamgad spēku zaudēs līgums ar Krieviju par ienākuma nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu

© Girts Gertons/F64

No 2024.gada 1.maija spēku zaudēs Latvijas valdības un Krievijas valdības līgums par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem, informē Ārlietu ministrija.

Līgums tika noslēgts 2010.gada 20.decembrī Maskavā, savukārt ratificēts Saeimā 2011.gada 9.jūnijā. Pirms vairāk nekā desmit gadiem līgums tika noslēgts, lai veicinātu komercdarbību Latvijā un Krievijā un ārvalstu investīciju piesaistīšanu.

Pagājušā gada 16.maijā līguma un tā protokola darbība tika apturēta līdz brīdim, kad Krievija izbeidz starptautisko tiesību pārkāpumus attiecībā uz Ukrainu, tajā skaitā izved savus bruņotos spēkus no Ukrainas teritorijas un pilnībā atjauno Ukrainas teritoriālo integritāti un suverenitāti atbilstoši starptautisko tiesību prasībām, un pilnībā atlīdzina Ukrainai par izdarītajiem starptautisko tiesību pārkāpumiem.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais