Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Kādam autovadītājam konfiscēs 85 000 eiro vērtu "Porsche", jo viņš atteicās veikt narkotiku testu

Ilustratīvs attēls © Kaspars Krafts/F64

Prokuratūra par atteikšanos no narkotisko vielu ietekmes pārbaudes nolēmusi kādam vadītājam konfiscēt 85 000 eiro vērtu automašīnu "Porsche".

Saskaņā ar apsūdzību, policija par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu apturēja apsūdzētā vīrieša vadīto "Porsche Cayenne S" markas automašīnu.

Policijas darbiniekiem radās aizdomas, ka vadītājs ir neadekvātā stāvoklī, tāpēc viņš tika nogādāts "Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā" narkotisko vai citu apreibinošu vielu ietekmes pārbaudei, no kuras apsūdzētais atteicās.

Prokuratūra atgādina, ka 2022.gada 25.novembrī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību transportlīdzekļa vadītājam, kurš atsakās no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai asinīs vai narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmes pārbaudes.

Apsūdzētais vīrietis pilnībā piekrita viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja, vēsta prokuratūra.

Prokurors vadītājam piemēroja sabiedrisko darbu uz 120 stundām, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem, un valsts labā konfiscēja viņam piederošo "Porsche Cayenne S" markas automašīnu aptuveni 85 000 eiro vērtībā.