Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Vairākās pilsētās un ciems samazina siltumenerģijas tarifu; Ķekavā par 54,9%

© Kaspars Krafts/f64

Siltumenerģijas tarifi no 1.jūnija samazināsies Ķekavā, Limbažos, Umurgas ciemā, Valmierā, Aizkrauklē, Jēkabpilī un Baložos, aģentūru LETA informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvji.

Regulatorā informē, ka SIA "Ķekavas nami" siltumenerģijas tarifs Ķekavā samazināsies par 54,9% un būs 94,06 eiro par megavatstundu (MWh) līdzšinējo 208,59 eiro par MWh vietā. Siltumenerģijas tarifs samazinājies, pateicoties dabasgāzes cenas samazinājumam. Beidzoties iepriekšējam dabasgāzes piegādes līgumam, "Ķekavas nami" izsludināja publisko iepirkumu, noslēdzot jaunu dabasgāzes piegādes līgumu ar zemāku cenu.

SIA "Limbažu siltums" siltumenerģijas tarifs Limbažos un Umurgas ciemā saruks par 20,1% un būs 79,42 eiro par MWh. Siltumenerģijas tarifa izmaiņas ir saistītas ar šķeldas cenas samazinājumu. Komersants, veicot publisko iepirkumu, noslēdza jaunu šķeldas piegādes līgumu, starp visiem piedāvājumiem izvēloties zemāko piedāvājuma cenu.

SIA "Valmieras ūdens" siltumenerģijas tarifs Valmierā no jūnija būs 88,54 eiro par MWh līdzšinējo 90,55 eiro par MWh vietā , kas ir par 2,2% mazkās. Tarifa samazinājums saistīts ar iepirktās siltumenerģijas izmaksu kritumu. Komersanta tarifā iekļautās iepirktās siltumenerģijas izmaksas veido lielāko daļu no kopējām izmaksām - 87,3%. Komersants siltumenerģiju iepērk no trim siltumenerģijas ražotājiem, tostarp AS "Valmieras piens", kurai SPRK apstiprinājusi par 12,7% zemāku siltumenerģijas ražošanas tarifu.

SIA "Aizkraukles siltums" siltumenerģijas tarifs Aizkrauklē būs 77,66 eiro par MWh līdzšinējo 81,61 eiro par MWh vietā jeb par 4,8% mazāks. Tarifs samazinājies, pateicoties dabasgāzes cenas samazinājumam biržā. Ņemot vērā tirgū esošās tendences, komersants pārskatījis dabasgāzes piegādes līgumā noteiktos nosacījumus un cenu.

SIA "Jēkabpils siltums" siltumenerģijas tarifs Jēkabpilī samazināsies par 8,7% un būs 98,9 eiro par MWh. Siltumenerģijas tarifs samazinājies, pateicoties gan dabasgāzes cenas, gan šķeldas cenas un iepirktās siltumenerģijas izmaksu samazinājumam.

SIA "Baložu komunālā saimniecība" siltumenerģijas tarifs Baložos samazināsies par 7,2% un būs 145,24 eiro par MWh. Siltumenerģijas tarifa izmaiņas saistītas ar iepirktās siltumenerģijas izmaksu samazinājumu. Komersants siltumenerģiju iepērk no siltumenerģijas ražotāja - SIA "Baložu siltums", kam SPRK apstiprinājusi par 8,1% zemāku siltumenerģijas ražošanas tarifu.

SPRK priekšsēdētāja Alda Ozola skaidro, ka apkures sezona ir noslēgusies, tomēr māju apsaimniekotāji siltumenerģiju turpina izmantot ūdens uzsildīšanai, nodrošinot māju iedzīvotājus ar karstā ūdens padevi. Tamdēļ pozitīvi vērtējama siltumenerģijas tarifu samazināšanās arī vasaras mēnešos, ņemot vērā, ka karstā ūdens sagatavošanas maksas aprēķinā piemēro SPRK apstiprinātos siltumenerģijas gala tarifus.