Somijā aiztur grupējumu, kas centies no Igaunijas un Latvijas ievest miljoniem kontrabandas cigarešu

© unsplash.com

Somijas Muita sadarbībā ar Igaunijas varasiestādēm izmeklē krimināllietu saistībā ar miljoniem cigarešu nelegālu ievešanu no Igaunijas un Latvijas.

Komerciālos kravu sūtījumos paslēptās cigaretes netika deklarētas un par tām netika maksāti nodokļi. Somijas varasiestādes lēš, ka nodokļu krāpniecības apmērs sasniedz divus miljonus eiro.

Kriminālizmeklēšanas laikā Somijas Muita aizturējusi divus kravu sūtījumus, kuros kopumā bija gandrīz pusmiljons cigarešu. Šie sūtījumi tika aizturēti saistībā ar krimināllietu, kas ierosināta aizdomās par apmēram sešu miljonu cigarešu nelegālu ievešanu Somijā vairāk nekā 20 gadījumos laika posmā no 2022.gada marta līdz decembrim.

Daļa kontrabandas cigarešu ir viltojumi.

Saistībā ar lietu Somijā un Igaunijā aizturētas piecas personas, no kurām četrām noteikts pirmstiesas apcietinājums. Personas tur aizdomās par līdzdalību cigarešu iegādē un transportēšanā no Igaunijas uz Somiju.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka cigaretes bija paredzētas izplatīšanai Peijethemē un Ziemeļkarēlijā, kā arī citos Somijas reģionos.

Krievijai noteikto sankciju dēļ krasi samazinājusies satiksme pār Somijas austrumu robežu, tādēļ noziedznieki meklē iespējas kontrabandas preču transportēšanai izmantot pasta un ekspress kravu sūtījumus, secinājusi Somijas Muita.

Somijas Muita lietu izskata kā nodokļu krāpniecību vainu pastiprinošos apstākļos un nelikumīgu importa preču apriti. Sākotnējā izmeklēšana tuvojas noslēgumam un lieta tiks nodota prokuratūrai.

Svarīgākais