Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

NDK vadītājs policijas darbu 9.maijā vērtē kā efektīvu

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Policijas un citu atbildīgo dienestu darbs 9.maijā bija efektīvs, bet arī šodien "nedrīkst atslābt", sociālajos tīklos pauž Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētājs Jānis Dombrava (NA).

NDK vadītājs kā tiesībsargu sasniegumu vērtē to, ka otrdiena kopumā izskatījusies "līdzīgi kā jebkura cita darba diena".

Dombrava atzīmēja, ka 9.maijā iezīmējušās "prokremliski noskaņotās personas", kuras ir lojālas agresorvalstij Krievija. Attiecībā uz šiem cilvēkiem "neviens likums vai integrācijas programma nebūs risinājums", izteicies politiķis.

Līdzīgi arī iekšlietu ministra Māra Kučinska (AS) vērtējumā, 9.maijs Latvijā aizvadīts salīdzinoši mierīgi. Lielākās cilvēku plūsmas uz piemiņas vietām bijusi Salaspilī un Daugavpilī. Arī naktī policija aizturējusi vairākus uguņošanas šāvējus.

Valsts policija līdz 9.maija plkst.23.30 saistībā ar 9.maija svinēšanu bija sākusi 35 administratīvā pārkāpuma procesus un četrus kriminālprocesus, kā arī aizturējusi 26 personas.

Visvairāk administratīvā pārkāpuma procesu sākts Rīgas reģionā - kopumā 22. Rīgas reģionā kopumā administratīvā kārtā aizturēta 21 persona. Vienlaikus Latgales reģionā sākti astoņi administratīvā pārkāpuma procesi un administratīvā kārtā aizturētas četras personas. Savukārt Vidzemes reģionā dienas laikā sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, bet Zemgales un Kurzemes reģionā - katrā pa diviem.