Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā turpina lēnām sarukt

© f64.lv, Egons Ansbergs

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad aprīļa beigās bija 5,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) publiskotā informācija.

2023.gada aprīļa beigās NVA bija reģistrēti kopumā 50 808 bezdarbnieki, kas ir par 3029 cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 53 837 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis aprīļa beigās joprojām bija Rīgas reģionā - 4,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis saglabājās Latgales reģionā - 12%, kas ir kritums par 0,6 procentpunktiem.

Aprīlī starp Latvijas reģioniem reģistrētā bezdarba līmenis visstraujāk samazinājies Kurzemē - par 0,7 procentpunktiem, mēneša beigās veidojot 5,7% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Vienlaikus Vidzemē un arī Zemgalē reģistrētā bezdarba līmenis aprīlī samazinājies par 0,5 procentpunktiem un mēneša beigās bija attiecīgi 5,7% un 5,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Savukārt Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis aprīlī sarucis par 0,1 procentpunktu, mēneša beigās veidojot 4,4% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Pagājušā gada beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.