Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Ojārs Rubenis atklāti par viņa vārdu "čekas" maisos: "Man ir pie d...sas"

© Kaspars Krafts/f64

DžSpot sarunās par jūtīgām tēmām ar Dž.Dž. Džilindžeru Ojārs Rubenis atklāti pasaka, ko domā par to, ka Vikipedijā pie viņa vārda lasāms, ka 1988.gada maijā viņu ir savervējuši čekas aģenti.

Vaicāts, kāpēc Vikipedijā ir rakstīts, ka Ojārs Rubenis 1988.gada maijā ir savervēts un kļuvis par VDK aģentu, Rubenis ir ļoti strikts: "Man ir pilnīgi pie kājas, pie d...sas, kas tur rakstīts. Man nevienam nekas nav jāpskaidro un jāpierāda, jo es neesmu parakstījis nevienu dokumentu un neesmu rakstījis nevienu ziņojumu - tas viss ir pilnīgs fufelis. Ir taču jābūt pilnīgam idiotam, lai padomātu, ka cilvēks, kura ģimene ir bijusi izsūtīta, ka cilvēks, kurš 1988.gada 1.janvārī sāka vadīt TV raidījumu "Labvakar", varētu tikt savervēts."

Ojārs Rubenis paskaidro, ka no šāda ieraksta var tikt vaļā tikai tad, ja tiesājas, bet viņš to netaisās darīt, jo viņam ir pilnīgi vienalga, ko citi domā. "Ticiet man, - man ir vienalga, ko jūs par mani domājat, jo es par jums nedomāju." Vienīgais atskaites punkts ir tas, ko par viņu domā bērni un mazbērni.