"Viņš pielika man pistoli pie galvas, draudot, ka nogalinās"; klajā nāk arvien jauni šausminoši vadarbības gadījumi ģimenēs

© pixabay.com

Pēc traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī, un to rezonansi sabiedrībā, gan policijas, gan valdības līmenī sāk saprast, ka īsti labi viss tomēr nav, jo atklājas, ka Jēkabpils notikums nav izņēmums, bet gan tikai redzamākā aizberga daļa - līdzīgu situāciju ir ļoti daudz.

Pirms dažām nedēļām Jēkabpilī savu bērnu acu priekšā tika nodurta sieviete, kura ilgstoši bija lūgusi policijas aizsardzību no bijušā dzīvesbiedra. Šis notikums sabiedrībā izsaucis plašu rezonansi un licis uz vardarbību paskatīties arī policijai un likumdošanas institūcijām.

Tāpat šis notikums licis sievietēm saņemties un izstāstīt savus dzīves stāstus. divi no tiem publicēti portālā Liepājniekiem.lv.

Viena no sievietēm stāsta: “Kopdzīvē rit septītais gads, gadu pēc kāzām sākās roku palaišana, pazemošana un viss pārējais. Visspilgtāk atmiņā palikusi reize, kad kādu rītu vīrs atnāca mājās no spēļu zāles, sāka draudēt, teica, ka nelaidīs mūs ar bērnu ārā no mājas,

vēlāk teica, lai es eju, bet bērns paliks, draudēja man viņu atņemt, bet jau pēc brīža pielika man pistoli pie galvas, draudot, ka nogalinās."

Portāls nra.lv jau rakstīja, ka Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots konceptuāli skatīt grozījumus Krimināllikumā un Kriminālprocesa likumā, lai efektīvāk vērstos pret vardarbību ģimenē.

Tāpat saistībā ar sabiedrībā bažas raisījušajiem vardarbības gadījumiem Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) 26.maijā sasaucis Noziedzības novēršanas padomes sēdi, to premjers pavēstīja šodien pēc koalīcijas sanāksmes.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais