Zināms, kad tirdzniecībā nonāks pirmās Latvijā audzētās zemenes

© f64.lv, Andrejs Terentjevs

Pirmās Latvijā audzētās zemenes pircējiem būs pieejamas maija beigās,   informē "Augusta zemenes" agronoms Guntars Dzērve.

Viņš norāda, ka vairāki audzētāji tuvāko nedēļu laikā sagaidīs pirmo zemeņu ražu, bet tirdzniecībā lielākā daudzumā vietējās zemenes parādīsies maija beigās.

Vienlaikus Dzērve atzīmē, ka vietējie zemeņu audzētāji arvien vairāk pāriet uz zemeņu audzēšanu siltumnīcās vai segtajās platībās, kas dod iespēju gan ražu gūt agrāk, gan pagarināt zemeņu sezonu.

Dzērve gan atzīst, ka pircēju pieprasījumu pēc vietējām zemenēm joprojām ir samērā grūti apmierināt, jo Latvijā vietējo zemeņu sezona ilgst nepilnus divus mēnešus, bet pieprasījums pēc ogām ir līdz pat rudenim.

"Augusta zemenes" agronoms cenas šīs sezonas ogām vēl neprognozēja, bet paredz, ka, ņemot vērā izmaksu kāpumu, tās būs augstākas.

Dzērve arī atgādina, ka zemeņu cenas vienmēr būs augstākas pavasarī un rudenī.

"Augusta zemenes" pārvaldnieks ir SIA "Mad Nordic". Kompānija 2022.gadā strādāja ar 160 756 eiro apgrozījumu, kas ir par 19,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet "Mad Nordic" zaudējumi samazinājās par 58,9% un bija 1848 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija "Mad Nordic" reģistrēta 2012.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. "Mad Nordic" vienīgā īpašniece ir Iveta Dzērve.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais