Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Bijušais VARAM ministrs iecelts par uzņēmuma "EWE Neue Energien" izpilddirektoru

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Par Dānijas vēja enerģijas grupā "Eurowind Energy" ietilpstošās SIA "EWE Neue Energien" izpilddirektoru iecelts bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP).

Plešs informē, ka Latvijā darbu ir sācis viens no lielākajiem vēja nozares uzņēmumiem Eiropā - "Eurowind Energy". Uzņēmums Latvijā plāno "nozīmīgas investīcijas" vēja parku attīstībā.

"Eurowind Energy" vairāk nekā 20 gadu darbojas vēja parku attīstībā vairākās Eiropas valstīs. Kopumā šobrīd uzņēmums darbojas 17 valstīs, tostarp Zviedrijā, Vācijā, ASV, Portugālē un arī Latvijā. Latvijas tirgū veidots kopuzņēmums ar vācu partneri.

Šobrīd uzņēmums grupas ietvaros apsaimnieko atjaunojamās enerģijas resursus ar kopējo jaudu vairāk nekā 1000 megavatu (MW), būvniecības stadijā ir aptuveni 480 MW jauda, bet izstrādēs stadijā - 25,5 gigavatu (GW) jauda. Nākotnes plānos ietilpst arī zaļā ūdeņraža attīstība.

Plešs norāda, ka kompānija pati plāno, būvē un arī apsaimnieko vēja parkus.

Kompānija "EWE Neue Energien" reģistrēta 2022.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Pirmajā darbības gadā, proti, no dibināšanas pērn 18.janvārī līdz 2022.gada 31.decembrim uzņēmums ieņēmumus no pamatdarbības neguva un cieta zaudējumus 5640 eiro apmērā. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Vācijas "Neue Energien Ingenieurplanungen GmbH".