Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Šodien Turaidas muzejrezervāts atklāj tūrisma sezonu

© F64

Turaidas muzejrezervāts šodien atklās vasaras sezonu, organizējot tematiskas ekskursijas, aģentūru LETA informēja muzejrezervāta izglītojošā darba un komunikācijas nodaļas galvenā speciāliste Maira Dudareva.

Plkst.12 varēs doties ekskursijā ekspozīcijā "Gaujas lībieši Latvijas kultūrvēsturē" un Lībiešu takā kopā ar vēsturnieci Ligitu Beitiņu.

Plkst.13 varēs izzināt, ko vēsta Turaidas Baznīckalns, ieklausīties leģendā par Turaidas Rozi, apskatīt seno koka baznīcu un klausīties baznīcas ekspozīciju stāstus kopā ar vēsturnieci Aneti Jeņču.

Plkst.13.30 ar Turaidas muižas pārvaldnieka vecās dzīvojamās mājas stāstiem iepazīstinās Pētniecības un ekspozīciju nodaļas vadītāja Jolanta Dukaļska.

Plkst.14 varēs doties pastaiga ar uzdevumiem ģimenēm ar bērniem Mežaparka dabas takās kopā ar muzejpedagoģi Iju Kivlinu un gūt ieskatu ekspozīcijā "Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis" kopā ar ekspozīcijas satura autoru Edgaru Ceski.

Ekskursijas sāksies noteiktajos laikos pie Apmeklētāju centra.

Turaidas baznīcā patlaban apskatāma jauna izstāde "Baznīcas liturģiskais gads dziesmu grāmatās un apsveikuma kartītēs".

Savukārt muižas pārvaldnieka jaunajā dzīvojamajā mājā skatāma izstāde "Otrreiz piedzimušie. Turaidas muzejrezervāta krājuma priekšmetu restaurācija un konservācija. 1982. - 2023.gads".

Apmeklētājiem pieejamas arī brīvdabas izstādes "Tautasdziesma Dainu kalnā" un "Acīs krītoši burti. Veltījums dzejniekam, Turaidas muižas rakstvedim Pērsietim".