Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Rimšēviču tiesās par viltota Covid-19 sertifikāta iegādi un izmantošanu

© Foto: Vladislavs Proškins/F64

Tiesai nosūtīta krimināllieta par vakcinācijas sertifikāta pirkšanu un viltota sertifikāta lietošanu, ziņo prokuratūra. LTV rīcībā esošā informācija liecina, ka apsūdzētais šajā lietā ir bijušais Latvijas Bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičs, vēsta "Panorāma".

Prokuratūras rīcībā esošā informācija liecina, ka par vakcinācijas ierakstu nodoti 400 eiro, un pēc tam, apzinoties, ka sertifikāts ir viltots, apsūdzētā persona to izmantojusi, lai pārvietotos Covid-19 infekcijas laikā.

Portāls NRA jau februārī rakstīja, ka Rimšēvičam uzrādīta jauna apsūdzība. Tā saistīta ar vakcinācijas sertifikāta prettiesisku iegūšanu un izmantošanu.

“de facto” par jaunu izmeklēšanu pret Rimšēviču neoficiālas ziņas bija jau pirms gada, taču Latvijas Bankas bijušais prezidents to noliedza. 2022. gada februārī vaicāts, vai viņš gadījumā neesot liecinājis arī lietā par iespējamu Covid-19 sertifikāta pirkšanu, vai arī pats tādu pircis, Rimšēvičs lakoniski atbildēja: “Neesmu.”

Aģentūra LETA raksta:

Bijušo Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču tiesās arī par viltota Covid-19 vakcinācijas sertifikāta iegādi, vēsta Latvijas Televīzija.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka prokuratūra ir nodevusi Rīgas pilsētas tiesai krimināllietu pret kādu vīrieti par Covid-19 vakcinācijas sertifikāta iegādi.

Kā aģentūru LETA informēja prokuratūra, vīrietim apsūdzības celtas par prettiesiska labuma nodošanu personai, lai, neveicot vakcināciju, saņemtu Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, un par šī sertifikāta izmantošanu.

Apsūdzētā persona ar starpnieku nodeva 400 eiro kādai citai personai, kuras pilnvarās bija veikt valsts apmaksātu vakcināciju un vakcinācijas fakta dokumentēšanu, lai tā veiktu darbības, kuru rezultātā e-veselības sistēmā varētu iegūt digitālo Covid-19 sertifikātu par veiktu vakcināciju.

Rezultātā e-veselības sistēmā tika ievadīta nepatiesa informācija par to, ka apsūdzētā persona it kā ir vakcinēta pret Covid-19. Apsūdzētā persona, apzinoties, ka vakcinācijas sertifikāts ir viltots, izmantoja to un brīvi pārvietojās Covid-19 infekcijas laikā.

Vairāk šeit.