Policisti, kurus ievainoja Jēkabpils laupīšanā, saņems prēmijas

Valsts policija ar naudas prēmijām atbalstījusi policijas darbiniekus, kuri guva ievainojumus, aizturot bruņotos laupītājus 25. janvārī notikušajā laupīšanā Jēkabpilī.

Prēmijas 120% apmērā no darbinieku mēnešalgas tika izmaksāta pamatojoties uz Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 16. panta 4. daļu, kas paredz, ka Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonu ar speciālo dienesta pakāpi var prēmēt par tāda nozieguma novēršanu vai atklāšanu, kas radījis vai varēja radīt būtisku kaitējumu, atbilstoši valsts institūcijā noteiktajai prēmēšanas kārtībai un kritērijiem.

Tāpat cietušajiem darbiniekiem tiks izmaksāti vienreizēji pabalsti, kas paredzēti Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 19. panta 3. daļā. Likums paredz, ka amatpersonas, kuras, pildot ar dzīvības vai veselības apdraudējumu (risku) saistītus dienesta pienākumus, ir cietušas nelaimes gadījumā un guvušas ievainojumu vai sakropļojumu vai kuru veselībai nodarīts citāds kaitējums (izņemot arodslimību), saņem vienreizēju pabalstu.

Dažādiem apbalvojumiem tiek virzīti arī visi tie policijas darbinieki, kuri piedalījās noziedznieku aizturēšanā Jēkabpilī.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.