Pārrunā iespējamās Igaunijas investīcijas Rīgā

© Scanpix

Šodien, tiekoties ar Igaunijas prezidentu Alaru Karisu un pavadošo delegāciju, Rīgas domes vadība pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar savstarpējā tūrisma veicināšanu, satiksmes savienojumu uzlabošanu starp Igaunijas pilsētām un Rīgu, kā arī Igaunijas investīcijām Latvijas galvaspilsētā.

Pašvaldības vadība arī informēja par Rīgā šajā sezonā notiekošajiem pasākumiem - "Rimi Rīgas" maratonu, pasaules hokeja čempionātu, Dziesmu un deju svētkiem, festivālu "Positivus", skriešanas čempionātu un citiem, kurus apmeklēt aicināti arī Igaunijas iedzīvotāji.

Tāpat amatpersonas pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar Rīgas pieredzi, gatavojoties pārejai uz izglītību tikai valsts valodā, pilsētas pārvaldībā ieviestajām pārmaiņām un satiksmes infrastruktūras atjaunošanas projektiem.

Rīgas pusi tikšanās laikā pārstāvēja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) un Rīgas vicemēri Vilnis Ķirsis (JV), Linda Ozola un Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Igaunijas prezidenta vizītes ietvaros Rīgas investīciju un tūrisma aģentūrā (RITA) šodien notika tikšanās ar prezidenta vizītes pavadošo uzņēmēju delegāciju.

Uzzināt par Rīgas un Igaunijas pilsētu aktualitātēm un iespējamo sadarbības veicināšanu kopumā bija ieradušies 19 pārstāvji no Igaunijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Igaunijas dzelzceļa un Valsts meža apsaimniekošanas centra, kā arī vairākiem Igaunijas uzņēmumiem autoparku pārvaldības, sabiedriskā transporta informācijas un apkalpošanas sistēmu, dronu un mākslīgā intelekta publiskās ārtelpas viedo novērošanas sistēmu, kiberdrošības, publiskās ārtelpas dekoratīvo apgaismojumu risinājumu un citās, galvenokārt, ar tehnoloģijām saistītās nozarēs.

Rīgas pašvaldības pārstāvji klātesošos iepazīstināja ar RITA uzdevumiem un šī brīža prioritātēm, tostarp talantu un cilvēkresursu piesaistes jomā.

Tikšanās laikā apspriesti arī valsts un pašvaldību ieviestie jauninājumi nekustamo īpašumu nozarē, izveidotās atbalsta un līdzfinansējuma programmas, kā arī bagātīgais vietējo un starptautisko pasākumu klāsts, kas šogad norisināsies Rīgā, piesaistot daudz vietējo un ārvalstu tūristu.

Kā īpaši veiksmīga izcelta līdzfinansējuma programma starptautisko konferenču un cita veida darījuma tūrisma pasākumu organizēšanai pilsētā, kā arī secināts, ka nākotnē "Rail Baltica" projekts potenciāli veicinās arī aktīvāku Rīgas un Igaunijas pilsētu darba spēka savstarpējo mobilitāti.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāvji Igaunijas uzņēmējus un diplomātus iepazīstināja ar mobilitātes un viedās pilsētas koncepciju Rīgā, kā arī aktivitātēm un projektiem pilsētas klimata neitralitātes un ilgtspējas noteikto mērķu sasniegšanai.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.