Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Četrās vietās Latvijā varēs bez maksas nodot nevajadzīgās auto riepas

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Akcija "Nomet riepu atbildīgi!" privātpersonas četros šķirošanas punktos Rumbulā, Siguldā, Liepājā un Daugavpilī bez maksas varēs nodot nevajadzīgās un nolietotās auto riepas, informē akcijas rīkotāji.

Akcija notiks no 27.aprīļa līdz 31.maijam SIA "Eco Baltia vide" un Siguldas pilsētas SIA "Jumis" riepu pieņemšanas punktos.

Akcijas laikā iedzīvotāji aicināti bez maksas nodot neierobežotu skaitu vieglo automašīnu riepu (bez diskiem). Vienlaikus akcijas laikā netiks pieņemtas traktoru un smago automašīnu riepas.

Akcijas rīkotāji vērš uzmanību, ka nolietotās auto riepas ir videi kaitīgie atkritumi un to novietošana neatļautās vietās ir sodāma rīcība, kā arī ir bīstama, jo var radīt ugunsdrošības un vides piesārņojuma riskus. Organizatori uzsver, ka riepas var pārstrādāt, radot jaunas preces un samazinot pirmreizējo dabas materiālu izmantošanu ražošanā.

Jau vēstījām, ka pērn akcijā "Nomet riepu atbildīgi!" pārstrādei nodotas 250 tonnas autoriepu. Kopumā mēneša laikā no 9.novembra līdz 9.decembrim Rumbulā tika savākti vairāk nekā 25 000 riepu.

Tāpat vēstīts, ka "Eco Baltia" pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 210,79 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 75,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 25,47 miljoni eiro.

Grupas vadošie uzņēmumi ir AS "PET Baltija", SIA "Eco Baltia vide", "Latvijas zaļais punkts", SIA "Nordic Plast", Siguldas pilsētas SIA "Jumis", Čehijas "Tesil Fibres" un Lietuvas "Ecoservice".

"Eco Baltia" akcionāri, pēc kompānijā vēstītā, ir fonda "INVL Baltic Sea Growth Fund" meitassabiedrība Lietuvas "BSGF Salvus" (52,81%), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%) un uzņēmuma vadība (16,68%).

Tikmēr "Jumis" 2021.gadā strādāja ar 1,21 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 10,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa saruka vairākkārt - līdz 6205 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Finanšu dati par 2022.gadu vēl nav publiskoti.

"Jumis" reģistrēts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 56 914 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Siguldas novada pašvaldība.