1991.gada barikāžu dalībnieks aizstāv Ukrainu

© Dmitrijs Suļžics/F64

19.aprīli 1991.gada barikāžu dalībnieka statusa apliecību saņēma Valdis Jurgelāns. Viņš ir Latvijas Nacionālo bruņoto spēku rezerves pulkvežleitnants, kā arī Olaines barikāžu dalībnieku biedrības "Vanadziņš 1991" priekšsēdētājs, LETAI ziņo 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrība.

1991. gada barikāžu dalībnieka apliecība ir dokuments, kas apliecina barikāžu dalībnieka statusu. To var iegūt personas, kas ir reģistrējušās kā barikāžu dalībnieki un saņēmušas kādu no apbalvojuma veidiem ‒ 1991. gada barikāžu dalībnieka Piemiņas zīmi vai Pateicības rakstu, vēsta barikades.lv oficiālajā mājaslapā.

Pateicības rakstu barikāžu dalībniekam piešķir par 1991. gada janvārī un augustā parādīto drošsirdību, pašaizliedzību un iniciatīvu, par ieguldījumu organizatoriskajā un apgādes darbā, kā arī par barikāžu dalībnieku morālo un materiālo atbalstīšanu.

Tāpat 1991.gada barikāžu dalībnieku biedrība skaidro, kam tiek pasniegta atzinība:

Lai godinātu un izteiktu pateicību tām personām, kuras 1991.gada barikāžu laikā parādīja drošsirdību, pašaizliedzību un iniciatīvu, deva ieguldījumu organizatoriskajā un apgādes darbā, kā arī morāli un materiāli atbalstīja barikāžu dalībniekus, bet nav apbalvotas ar 1991.gada barikāžu dalībnieka Piemiņas zīmi, Barikāžu dalībnieku biedrības apbalvošanas komisija pasniedz Pateicības rakstu.

Runājot par Jurgelānu, zināms ir tas, ka 2021.gadā pārcēlies uz dzīvi Ukrainā, un sākoties karam pievienojies Ukrainas aizstāvjiem. Patlaban V.Jurgelāns Latvijā atrodas īslaicīgā atvaļinājumā un drīz atkal dosies uz savu dienesta vietu Ukrainā.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais