Rīgā notiks NATO noturības simpozijs

© pixabay.com

Rīgā nākamnedēļ norisināsies NATO noturības simpozijs "Noturība satricinājumu laikmetā", ko organizē NATO galvenā mītne sadarbībā ar Sabiedroto transformācijas pavēlniecību, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas (AM) Militāri publisko attiecību departamenta pārstāve Daniela Reihenbaha.

Šī gada NATO noturības simpozijs no 25.aprīļa līdz 27.aprīlim Rīgā pulcēs vairāk nekā 250 NATO dalībvalstu un partneru civilās un militārās nozares līderus, politikas veidotājus un ekspertus, lai runās par noturību kā katras valsts atbildību un alianses kolektīvo apņemšanos.

Simpozija dalībnieki pētīs un apspriedīs galvenos jautājumus, kas saistīti ar noturības spēju dienaskārtību, lai tos labāk izprastu un spētu ātrāk pieņemt lēmumus ar mērķi mazināt ievainojamību, kā arī uzlabotu spēju sagatavoties stratēģiskiem satricinājumiem un traucējumiem - pretoties, reaģēt un ātri atgūties no tiem.

Pirmais NATO noturības simpozijs norisinājās 2022.gadā Varšavā.

Latvijā

Tā dēvētās nodokļu reformas ietvaros par vienu procentu punktu tika samazinātas iemaksas banku pārvaldītajos pensiju otrā līmeņa fondos. Šis viens procentu punkts tiks novirzīts valsts pārvaldītajā pirmajā pensiju līmenī. Tā kā šī pārbīde noteikta uz četriem gadiem, tad tiek lēsts, ka šajā laikā bankas nesaņems 616 miljonus eiro.

Svarīgākais