Ievērojami pieaudzis Rīgas sabiedriskajā transportā pārvadāto pasažieru skaits

© Ģirts Ozoliņš/f64

Martā SIA "Rīgas satiksme" sabiedriskā transporta maršrutos pārvadājusi 10 204 866 pasažierus, kas ir par 32,3% vairāk nekā pagājušā gada martā, aģentūru LETA informēja "Rīgas satiksmes" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Autobusus kā pārvietošanās veidu izvēlējušies 4,8 miljoni pasažieru, trolejbusus - 3,5 miljoni, bet tramvajus - gandrīz 1,9 miljoni pasažieru.

Apkopotie dati liecina, ka visvairāk tramvaja pasažieru tika pārvadāts 1. maršrutā, visvairāk trolejbusa pasažieru - pārvadāts 15. maršrutā, savukārt vislielākais autobusā pārvadāto pasažieru skaits sasniegts 3.maršrutā.

Martā visā maršrutu tīklā sabiedriskais transports veicis 2,8 miljonus kilometru.

"Rīgas satiksme" ir Rīgas pašvaldībai pilnībā piederošs uzņēmums, kas 2021.gadā strādāja ar 161,117 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,1% mazāks nekā 2020.gadā. Savukārt kompānijas peļņa pieauga 3,1 reizi un bija 3,049 miljoni eiro, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Latvijā

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) ir izsludinājusi iepirkumu par Biķernieku kompleksās sporta bāzes tuneļa pārbūvi un būvju demontāžu, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Svarīgākais