Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Miera uzturēšanas misijā Latvijas karavīri dosies uz Libānu

© Romāns Kokšarovs/f64

Saeima šodien atbalstīja Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru dalību Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) starptautiskajā miera uzturēšanas operācijā Libānā uz ANO Drošības padomes rezolūcijā noteikto laiku, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Operācijas mandāts tostarp paredz monitorēt un apstiprināt Izraēlas spēku iziešanu no Libānas dienvidu teritorijām, atjaunot starptautisko mieru un drošību, kā arī sniegt atbalstu Libānas valdībai varas atjaunošanā pār tās teritoriju, norādīts lēmuma projekta anotācijā.

Sākotnējā NBS dalība miera uzturēšanas operācijā plānota ar trīs štāba virsniekiem. Vēlāk to plānots paplašināt ar vienu kājnieku vadu apmēram 30 karavīru sastāvā, norādīts lēmuma projekta anotācijā.

Šobrīd miera uzturēšanas operācijas darbība noteikta līdz 2023.gada 31.augustam, bet ANO Drošības padomei lemjot par operācijas mandāta pagarināšanu, pagarināsies arī NBS dalības termiņš operācijā. Šāda sasaiste paredzēta, lai nodrošinātu dalības nepārtrauktību un efektīvi īstenotu operācijas uzdevumu īstenošanu, pausts anotācijā.